ONS TEAM


Onze vrijwilligers maken het verschil

Onze vrijwilligers maken het verschil bij Stichting Vrienden van Adesa. Zie hier een introductie van onze bestuursleden, allen zijn in het verleden betrokken geweest bij de Stichting Adesa Peru.

Ada van der Horst

Bijzonder Ambassadrice - voorheen: President Directeur Adesa Peru
Ada heeft de functie van president directeur bij Adesa Peru jarenlang uitgeoefend. Zij is oprichtster van Adesa-Peru en zet zich sinds 1984 dagelijks in om de leefomstandigheden in de sloppenwijken van Peru te verbeteren.

Vincent Vermeulen

Penningmeester
Vincent is sinds 2006 betrokken bij de stichting. Wat begon als bomen planten in Los Rosales, bij de school, is geworden tot een functie in het bestuur van de Stichting Vrienden van Adesa. Naast zijn werkzaamheden bij de stichting is hij werkzaam bij Microsoft.

Hans de Kok

Voorzitter
Hans is bij Adesa Peru op kantoor begonnen met werken en heeft veel betekend voor de stichting in Peru. Als langst zittende bestuurslid is Hans voorzitter van de Stichting Vrienden van Adesa. Tegenwoordig is Hans, naast zijn werkzaamheden voor de stichting, directeur en oprichter van Pricewise.

Vrijwilliger worden in Peru!

Wil je vrijwilligerswerk gaan doen op het gebied van onderwijs? Dan biedt Adesa je de mogelijkheid om te assisteren op een van onze scholen. Je leert de kinderen kennen die wonen in de sloppenwijken. Lima is een prachtige omgeving om vrijwilligerswerk in Peru te doen. Het land heeft bovendien veel te bieden: prachtige stranden, de Machu Picchu, de Andes met de prachtige bergen, Colca Valley, de witte stad Arequipa, etc.

De schoolklassen in Peru hebben gemiddeld tussen de 35 – 50 leerlingen per klas. Hierdoor is er weinig aandacht voor kinderen die beter presteren dan andere kinderen. Er is al helemaal geen aandacht voor de kinderen die de lesstof niet kunnen volgen. Het is heel gewoon dat kinderen die niet mee kunnen komen twee maal achtereen blijven zitten. Soms zie je 10-jarigen in een klas waar 7-jarigen horen te zitten. Daarnaast is het onderwijs op niet elke school van hoogstaande kwaliteit.

Kinderen die moeite hebben met de lesstof worden intensief geholpen door onze leerkrachten en vrijwilligers. De kinderen krijgen in kleine groepjes bijles van de vrijwilligers die de leerstof nogmaals met ze doornemen, totdat ze het begrijpen. Wij doen graag ook leuke activiteiten met de kinderen, zoals zingen, heel veel muziek maken, knutselen, etc. Hier kan je een eigen inbreng in hebben door bijvoorbeeld een muziekinstrument wat je bespeelt mee te nemen.