Circus Hannes op bezoek bij Adesa in Peru

  • Organisatie: Circus Hannes
  • Doel: Help de kinderen aan een glimlach
  • Locatie: Lima, Peru
  • Jaar: 2013

Donderdag 2 mei verblijdde Circus Hannes ons (ADESA) met een bezoek aan onze kanjers in Comas (een van de sloppenwijken van Lima). Daar heeft ADESA een medisch centrum waar we therapie en naschoolse opvang verzorgen voor kinderen met een handicap. Anne, die als geen ander een lach op het gezicht van een kind kan toveren, wilde graag onze speciale kinderen een dag circus artiest laten voelen, en dat is gelukt! Samen met het personeel van de kliniek, dat de locatie prachtig heeft versierd, is er een geweldige show neergezet. Ongeveer 35 kinderen met allerlei verschillende soorten beperkingen waren aanwezig en zij en hun ouders hebben een hele speciale dag gehad. Anne zorgde ervoor dat alle kinderen zelf aan de slag konden! De zwaailinten en de Chinese borden waren erg in trek! Ook kon Daniel geen genoeg krijgen van het pannenkoeken bakken, of hij had gewoon honger 😉 .

De dag werd afgesloten met een show, waarin de kinderen zelf de circusartiesten waren! En denk maar niet dat de kinderen verlegen waren, want ze stonden vooraan om mee te doen in de show! Even rennen op de muziek, volg de circus directeur, gooien met de ballen, dan op je rug en zwaaien met de linten in de lucht! De kinderen vonden het jammer dat het festijn voorbij was aan het einde van de middag, maar dat is natuurlijk een heel goed teken! Bekaf kropen ze weer in de armen van hun moeders en vaders, die met een heel voldaan gevoel weer naar huis gingen. Een van de moeders was erg ontroerd en vertelde me dat ze ontzettend blij was met de liefde en aandacht dat het circus aan haar kinderen schenkt. Kinderen in Peru worden helaas nog te vaak buitengesloten maar deze middag stonden alle schijnwerpers op hen gericht!

Dankjewel Circus Hannes voor deze dag die wij allemaal niet snel zullen vergeten!
ADESA heeft tevens een basis- en middelbare school in Los Rosales, een sloppenwijk in een woestijnachtig gebied in Noord Lima. Circus Hannes heeft ook deze kinderen een dag in het zonnetje gezet. Ondanks de hitte en de grootte van de groepen, heeft iedereen mee kunnen doen! Leuk was om te zien, dat de kinderen hier in Peru niet gewend zijn dat ze zelf mee mogen doen aan een show of een circus!! Ze hadden helemaal niet verwacht dat er genoeg materialen voor iedereen zouden zijn, zodat zij zelf lekker aan de slag konden gaan! Eerst waren de kinderen van de crèche aan de beurt en die hadden de Chinese borden al snel onder de knie. Ook waren de eerste oefeningen van het jongleren met de balletjes voor sommige kinderen al te makkelijk en konden ze al snel door naar het oefenen met twee balletjes! Er zijn aantal talentjes hebben gespot in Los Rosales! Vervolgens waren de overige klassen van de basisschool aan de beurt! Ook zij konden de uitleg bijna niet afwachten, en wilden graag met de mooie spullen aan de slag! De ringen en de vlinderstokken waren bij deze groep een groot succes. Sommige jongens konden zelfs al de “magische truck”, door de vlinderstok in de lucht om de andere stok te laten draaien! Geweldig! De begeleiders probeerden het later ook, maar die lieten de vlinderstok direct op de grond vallen! Als laatst waren de middelbare scholieren aan de beurt, die zelfstandig materialen mochten uitkiezen waarmee ze aan de slag wilden gaan.